نام گذاری سال 96

تعرفه تبلیغات در سایت
عنوان عکس
عنوان عکس
عنوان عکس
عنوان عکس
عنوان عکس
نام‌گذاری سال‌ها سنت نیکویی است که هر ساله در آغاز سال جدید رهبر معظم انقلاب انجام می‌‌دهند و در این شعارها به نوعی مردم و مسئولان سیاسی را مخاطب تلاشی همه‌جانبه برای حل مشکلات کشور ‌می‌دانند. دقت در نام‌گذاری‌ها نشان می‌دهد این نام‌گذاری به دو گونه بوده‌اند. گاه دستیابی به هدفی و حل مشکلی اقتصادی یا سیاسی مدنظر بوده است، مانند اصلاح الگوی مصرف، همت مضاعف و کار مضاعف، حماسه اقتصادی، جهاد اقتصادی یا همدلی و همزبانی دولت و ملت در سالی که هم مذاکرات هسته‌ای رو به اتمام بود و هم دو انتخابات مهم را پیش‌رو داشتیم. گاهی هم این نام‌گذاری‌ها راهبردمحو ر بوده‌اند، به این معنا که امام خامنه‌ای خواهان تغییر نگرش راهبردی نسبت به مسائل کشور بوده‌اند. گونه دوم در شعار سال 95 کاملاً مشهود است. نام‌گذاری امسال با عنوان «اقتصاد مقاومتی؛ عمل و اقدام» مهم‌ترین و جامع‌ترین شعاری است که در طول این سال‌ها بیان شده است، چرا که مقصود عملیاتی کردن شعار است، نه صرفاً نام‌گذاری و بیان. در بحث چیستی انتخاب این شعار جامع باید دلایل مهمی را برشمرد که تحریم‌های مجدد، بازگشت برخی از ذهنیت‌های نادرست مبنی بر توسعه برون‌زا و غفلت از قابلیت‌های داخلی، همچنین تجربه موفقیت‌های ناشی از مدیریت جهادی دفاع مقدس و... از جمله آنهاست. 

معظم‌له با پیش‌بینی راهبردهای دشمن در برابر انقلاب اسلامی، در طی هفت سال شعارهای اقتصادی را به‌مثابه شعار سال در دستور کار قرار داده‌اند تا فضای عمومی کشور برای این شرایط ویژه فراهم شود. با تدابیر چند سال اخیر در عرصه گفتمان‌سازی، پیشرفت‌های خوبی حاصل شده و حالا نوبت اقدام و عمل است، به ویژه برای کسانی که مسئولیت اجرایی دارند. حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در تبیین شعار امسال، یعنی «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» با تأکید بر اینکه انتخاب شعار سال 95، مبنای منطقی و استدلالی دقیق دارد، همه‌ مردم به‌ویژه جوانان را به تدبر و تعمق در این مبنای استدلالی فراخواندند و فرمودند: «شاید برخی ترجیح می‌دادند که شعار امسال، شعاری فرهنگی یا اخلاقی انتخاب شود، اما با توجه به مجموع مسائل کشور، تصمیم بر این گرفته شد که همچون چند سال اخیر، یک شعار اقتصادی انتخاب شود تا به صورت «گفتمان عمومی» رواج پیدا کند.» در ابتدای این بحث باید گفت اقتصاد مقاومتی یک بحث کاملاً راهبردی است و در همه کشورهایی که اهداف بلندمدت دارند و روحیه استقلال در بطن سیاست داخلی و خارجی آنها جاری است، این گونه راهبرد‌های کلان در اشکال مختلف مطرح شده است. در چنین موقعیتی، اقتصاد مقاومتی باید جزو هویت ملی ما شود، همه با هم باید به دنبال جنبش اقتصاد مقاومتی باشیم و از تجارب نیک گذشته مانند پیروزی انقلاب اسلامی ایران، هشت سال دفاع مقدس و اتفاقات مهمی که در طول سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی با حضور و همراهی مردم صورت گرفته است، بهره بگیریم تا نظام اقتصادی کشور در برابر جهان پرتنش کنونی و تحولات شتابان اقتصادی تاب بیاورد و بتواند این تحولات را در خود هضم نموده و به راحتی از آنها عبور کند.</span>

بازخوانی مفهوم و مقصود اقتصاد مقاومتی

مقصود از اقتصاد مقاومتی، مدیریت امور اقتصادی است، به گونه‌ای که از سرمایه ملی و مردمی به بهترین شکل استفاده شده و ملت از نظر اقتصادی خودکفا گردیده و به مقاومت در مقابل دشمنان ادامه دهد و توطئه‌های تحریم و محاصره اقتصادی دشمن را خنثی و بی‌اثر کند. به نوعی اقتصاد مقاومتی یعنی برخورداری از مزایای اقتصادی با ادامه مقاومت و مبارزه در مقابل دشمنان مستکبر و متجاوز.

اقتصاد مقاومتی مفهومی است که درپی مقاوم‌سازی، بحران‌زدایی و ترمیم ساختارها و نهادهای فرسوده و ناکارآمد موجود اقتصادی مطرح می‌شود، که قطعاً باور و مشارکت همگانی و اعمال مدیریت‌های عقلایی و مدبرانه، پیش‌شرط و از الزامات چنین موضوعی است.

اقتصاد مقاومتی کاهش وابستگی‌ها و تأکید بر مزیت‌های تولید داخل و تلاش برای خوداتکایی است.

اقتصاد مقاومتی را می‌توان مترادف با سرفصل مجموعه سیاست‌هایی دانست که با هدف رسیدن به اقتصادی مقاوم در مقابل بحران‌ها و افزایش ضریب امنیت اقتصادی و نیز افزایش امکان مانور اقتصاد ملی طراحی و به اجرا گذاشته می‌شود. این نوع اقتصاد معمولاًً در تقابل با اقتصاد وابسته و مصرف‌کننده کشوری قرار می‌گیرد که منفعل نیست و در مقابل اهداف اقتصادی سلطه، ایستادگی کرده و سعی در تغییر ساختارهای اقتصادی موجود و بومی‌سازی آن بر اساس جهان‌بینی و اهداف دارد.

اقتصادی که در برابر تکانه‌هایی که بر اقتصاد داخلی اثر می‌گذارد و اشکال مختلفی دارد، مقاوم باشد. اما ریاضت اقتصادی در حالی مورد توجه قرار می‌گیرد که اقتصاد در کوتاه‌مدت گرفتار دشواری، کسری بودجه یا محرومیت موقت از منابع درآمدی خود شده است. در این شرایط کاستن از مصرف و مهار تقاضای مصرفی با هدف همتراز کردن مصارف با منابع می‌تواند جامعه را در پشت سرگذاردن دوره کمبودها یاری کند. این کار را می‌توان با جیره‌بندی آب در ایام کاهش نزولات جوی مقایسه کرد.

نویسنده : بازدید : 183 تاريخ : شنبه 14 بهمن 1396 ساعت: 18:38
برچسب‌ها :